[ Deschide acest forum in toata fereastra | Revenire ]
 FAQ  •  Cautare  •  Membri  •  Grupuri   •  Inregistrare  •  Profil  •  Mesaje private  •  Autentificare

hotel and accommodation reservations

Despre carti si filme Subiectul urmator
Subiectul anterior
Creaza un subiect nouRaspunde la subiect
Autor Mesaj
pure_morning

Data inscrierii: 25/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 8:37 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Da,asa e ,dar vezi tu ?Asa ajunge omul sa pretuiasca viata,sa se bucure de ea ,cand e pus in fata unei astfel de liste.

Ce frumos!Saniute !!Ce inseamna laskiaissunnuntai ? Laughing Am reusit sa-l pronunt! Very Happy
Aici a fost soare dar nu prea mai e zapada pentru ca a plouat mult.
Prin unele zone ale Bucurestiului am vazut ca se circula cu barca si nu glumesc.

O seara buna si tie si numai voie buna iti doresc.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Limeric

Data inscrierii: 02/Feb/2008

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 8:57 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Cam asa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Shrove_Tuesday

si asa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laskiainen

...si iar asa:

http://www.loppi.fi/Tiedostot/g2images/LOPPI/Lo_Launosten%20perhep%C3%A4iv%C3%A4hoito/tammi08%20pph%20%20laskiainen%209.JPG

L.
pure_morning

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 9:08 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Limeric a scris:
Cam asa:
si asa:
...si iar asa:
L.

Laughing

'nteles,sa traiti!Mai mi s-a si soptit de un localnic neaos finlandez dar vazand si pozele si atatea explicatii gata,m-am luminat.
pure_morning

MesajTrimis: Lun Feb 15, 2010 8:15 am Raspunde cu citat (quote)Sus

Limeric a scris:
...si iar asa:

L.

Am muncit pe branci la traducere.Hop-sa si iar asa.
Laughing
danamar

Data inscrierii: 06/Apr/2010

MesajTrimis: Lun Apr 12, 2010 5:10 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Limeric a scris:
[
Permite-mi sa'ti recomand cu caldura(daca nu ai citit deja!):

http://ro.shvoong.com/books/471419-egipteanul/

....sint simpatice/veridice,cugetarile dr.Sinuhe.....
---eu am fost fascinat---

Limeric

P.S Romanian
A historical novel, Sinuhe, egyptiläinen (The Egyptian, WSOY), by Mika Waltari has been published under the title Egipteanul. The translator is Teodor Palic and the publisher Editura Univers of Bucharest.

Limeric, ti-a placut deci Egipteanul? Mie da, muuuult de tot, parca asa ar trebui sa fie orele de istorie la scoala, si cu poveste, si cu umor, si cu mesaj, si cu istorie. In romaneste au mai aparut (Polirom) de M.W. si Etruscul, Amantii din Bizant, Mikael Karvajalka si Secretul imparatiei, toate sub traducerea de mare clasa a lui Teodor Palic. Foarte bune carti, genul de care cand te apuci, nu le-ai mai lasa din mana. In finlandeza nu pot (inca Wink ) sa citesc , mai ales literatura , dar ma fac eu mare!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autorului
Limeric

Data inscrierii: 02/Feb/2008

MesajTrimis: Lun Apr 12, 2010 6:19 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Citat:
Limeric, ti-a placut deci Egipteanul? Mie da, muuuult de tot, parca asa ar trebui sa fie orele de istorie la scoala, si cu poveste, si cu umor, si cu mesaj, si cu istorie. In romaneste au mai aparut (Polirom) de M.W. si Etruscul, Amantii din Bizant, Mikael Karvajalka si Secretul imparatiei, toate sub traducerea de mare clasa a lui Teodor Palic. Foarte bune carti, genul de care cand te apuci, nu le-ai mai lasa din mana. In finlandeza nu pot (inca ) sa citesc , mai ales literatura , dar ma fac eu mare! danamar

Da, am avut timp sa si uit cat de mult mi/a placut Smile - doar Egipteanul am citit.
Din pacate timpul ptr. citit este cartelat - mai incerc eu seara, dar ochii nu mai corespund sa stea deschisi decat cu scobitori sau chibrite. Si.....urasc de fapt sa spun ca nu am timp sau cat de ocupat sint!

L.
danamar

Data inscrierii: 06/Apr/2010

MesajTrimis: Mar Apr 13, 2010 6:32 am Raspunde cu citat (quote)Sus

Da, stiu cum e.... Si la mine tot seara, si eu urasc sa spun ca nu am timp pentru atatea lucruri pe care, cand imi gasesc timp sa le fac, zic: Doamne, cat as fi pierdut daca nu faceam asta! iar cartile sunt un capitol pe care in ultimii 2-3 ani sa zicem, am hotarat ca trebuie sa-l redeschid serios, cand am realizat ca nu mai citisem ceva de...... cativa ani (nu pun la socoteala presa sau alte prostii). Asa ca m-am inarmat cu scobitori Very Happy , cum zici matale, si am indraznit, si zau ca nu-mi pare rau! Am lasat si televizorul mai la o parte, ca isi castigase titlul de cel mai dorit obiect din casa la orele de seara si nu-l merita, am cautat pozitii diferite ca orizontalul se pare ca e controlat de Dl. Ene pe la gene, si am reusit. Si totodata am regasit valorile adevarate care sunt ascunse in mult mai mare masura intre paginile "alb-negru" dar frumos mirositoare a tipar si hartie decat pe ecranul color al emitatorului de stiri apocaliptice si emisiuni de 2 bani. Rar mai dau de cate un film care merita sau ma uit la Carcotasi.
Uite o carte care nu prea necesita "obiecte ajutatoare" tip scobitori: Vanatorii de Zmeie de Khaled Hosseini, am inteles ca e si film dar nu l-am vazut si mi-e si frica sa-l vad dupa ce am citit cartea, sa nu ma dezamageasca.... Acum de vreo saptamana mai am un obstacol care imi ia din timpul de citit, forumul asta, ca tare mi-e drag sa va ascult si sa ma mai bag si eu in vorba! Laughing
A-propos, de unde gasiti carti in romana acolo? Eu de cate ori vin ma pierd macar o zi prin Akademinen Kirjakauppa, dar nu m-am uitat niciodata daca au ceva in ro, nu m-as mira la cate gasesti acolo. Eu aici acasa (Ploiesti cum spuneam) am constatat cu dezgust si disperare ca toate librariile s-au transformat in timp in magazine de telefoane mobile, farmacii sau case de amanet, nu mai e decat una a Humanitas-ului si vanzatorii ambulanti, trist, nu?..... dar comand pe net direct de la edituri, gasesc si tot ce vreau si le primesc la usa.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autorului
Andra

Data inscrierii: 05/Mar/2006

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 8:19 am Raspunde cu citat (quote)Sus

DA, am patit-o si eu cam la fel cu cartile. Dar am venit cu ele din tara sila fiecare vizita mai cumpar cate ceva.

Ma amuz cand imi amintesc ca mi-am trimis biblioteca la pachete de cate 5 kg si finlandezii m-au chemat la vama, crezand ca vreau sa levand. Le-am zis ca sunt ale mele, ca majoritaeta sunt iscalite si ca pot verifica. M-au intrebat daca pot deschide aleator diverse pachete. Si s-au minunat de dragul meu de carti...

Very Happy Very Happy Very Happy

Elena

Data inscrierii: 14/Apr/2008

MesajTrimis: Mar Apr 20, 2010 8:28 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Din experienta proprie, in bibliotecile din Helsinki pot fi gasite carti in limba romana, inclusiv M.Waltari.
papi

Data inscrierii: 18/Apr/2008

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 4:46 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Tocmai am terminat de citit o carte deosebita: "In intimitatea secolului 19" de Ioana Parvulescu. O evocare plina de sensibilitatea a vietii din Romania sfarsitului de veac 19. Atat de departe de mizeria umana de astazi...Citind-o parca mi-as fi dorit sa fi trait acele timpuri in acel Bucuresti - "micul Paris".
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:      
Creaza un subiect nouRaspunde la subiect

Mergi direct la:   

Subiectul urmator
Subiectul anterior
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

hotelclub hotel reservations