[ Deschide acest forum in toata fereastra | Revenire ]
 FAQ  •  Cautare  •  Membri  •  Grupuri   •  Inregistrare  •  Profil  •  Mesaje private  •  Autentificare

hotel and accommodation reservations

Gripa porcina Subiectul urmator
Subiectul anterior
Creaza un subiect nouRaspunde la subiect
Autor Mesaj
pure_morning

Data inscrierii: 25/Oct/2006

MesajTrimis: Sam Noi 28, 2009 4:03 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

papi a scris:
Nu pot sa-ti spun decat cum a fost pentru o ruda a mea in anul 2000 - la spitalul Fundeni a platit pentru fiecare fiola 2,2 mil. (lei vechi) ca sa poata continua tratamentul

Spitatele traiesc de ceva vreme din credite,bugetul inca nu e stabilit datorita crizei politice si incapatanarii de a nu se ajunge la o intelegere la masa tratativelor,prin negociere si diplomatie.
Fiecare bolnav in momentul de fata isi cumpara singur medicamentete.
E internat ,i se prescrie o reteta si e trimis la farmaciile de langa spitale(ca s-au inmultit ca ciupercile,doar e vad) ca sa i se poata face tratamentul.
Ce pacat, avem doctori de exceptie !Sunt atatia.Sistemul insa ii descurajeaza si ii impiedica sa isi faca meseria.

Sa vedem de aci incolo ce iese de pe bacile facultatilor ca am inteles ca se intra si cu taxa.
Ori parca v-am zic ca dr.Ciomu e prof la facultatea de medicina in Bucuresti. Laughing
Adevarul e ca e foarte sever cu studentii dar pentru ca e o persoana nesuferita si necomunicativa, in acel episod nefericit din viata lui ,am inteles ca niciunul din colegi nu a sarit in sala de operatie sa-l ajute.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Adela

Data inscrierii: 11/Ian/2008

MesajTrimis: Dum Noi 29, 2009 8:42 am Raspunde cu citat (quote)Sus

papi a scris:

Nu pot sa-ti spun decat cum a fost pentru o ruda a mea in anul 2000 - la spitalul Fundeni a platit pentru fiecare fiola 2,2 mil. (lei vechi) ca sa poata continua tratamentul, altfel trebuia sa astepte urmatoarea programare peste mai mult de 3 luni (se terminasera fondurile alocate si se astepta rectificarea bugetara).

Da, trista poveste. Probabil se terminasera fondurile alocate si de-aceea a trebuit sa isi procure citostaticele necesare de la firma importatoare, contra cost.
In mod normal insa, cancerul face parte din categoria restransa a afectiunilor carora statul le asigura gratuit si integral tratamentul, alaturi de SIDA, TBC si inca cateva.
Din pacate, starea medicinei din Romania este departe de a fi normala Crying or Very sad
AnttiKr

Data inscrierii: 26/Noi/2007

MesajTrimis: Mie Mar 03, 2010 8:24 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

S-a vaccinat vreun forumist impotriva gripei porcine? Cum v-ati simiti urmatoarele zile? Eu de 2 zile am stare de rau si dureri la umar de nu pot dormi. Daca stiam...
Antti
Limeric

Data inscrierii: 02/Feb/2008

MesajTrimis: Mie Mar 03, 2010 8:59 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Este absolut normal, pe toti ne/a durut mina, insa numai mult de vreo 3-4 zile. Stai linistit ca nu ti se intimpla nimic!

Mai e si ceva autosugestie..... Smile

L.
pure_morning

MesajTrimis: Mie Mar 03, 2010 10:55 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Limeric a scris:
Este absolut normal, pe toti ne/a durut mina, insa numai mult de vreo 3-4 zile. Stai linistit ca nu ti se intimpla nimic!

Mai e si ceva autosugestie..... Smile

L.

Oare?Eu n-am facut vaccinul dar ma gandesc ca la orice reactie adversa la ceva ce ne este administrat (medicament,vaccin) trebuie sa ne adresam medicului.
Organismele noastre se manifesta diferit,nu o putem lua "normalitatea" aia ca pe o regula.
Limeric

Data inscrierii: 02/Feb/2008

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 4:46 am Raspunde cu citat (quote)Sus

In cercul nostru de vreo 15 persoane care au primit vaccinul, mai toti au avut mai mult sau mai putin timp (2-4 zile) bratul/umarul cu dureri. Imi permit sa cred ca Antti nu face mare exceptie.

Insa daca simte cineva nevoia de a se controla la medic – usile sint deschise, aceasta optiune fiind la mintea cocosului. Si sora la dispensar spune ce este ‘normal’ sa simti dupa vaccinare (mai ales daca o si intrebi).

..."Sikainfluenssarokotteella on samanlaisia haittavaikutuksia kuin kausi-influenssarokoteella. Sikainfluenssarokote aiheuttaa tosin kausi-influenssarokotetta selvästi enemmän paikallisia reaktioita, kuten pistoskohdan punotusta, kuumotusta, turvotusta tai paikallista kipua. Tämä johtuu todennäköisesti tehosteaineesta: samalla kun se voimistaa elimistön puolustusreaktiota, se voi aiheuttaa ärsytystä pistoskohdassa.

Lisäksi yli kymmenelle prosentille rokotetuista on ilmaantunut kuumetta, väsymystä, lihas- ja nivelkipuja tai päänsärkyä. Nämä oireet menevät ohi parissa päivässä ja niitä voi hoitaa tavallisilla kuume- ja kipulääkkeillä."...

Sursa:
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/rokotuksetjarokottaminen

Zile fara dureri tuturor celor care mai urmeaza a fi vaccinati,

L.

P.S ani multi de la 4.03.’77....si atunci am supravietuit, pai nu?
pure_morning

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 7:55 am Raspunde cu citat (quote)Sus

Limeric a scris:
Insa daca simte cineva nevoia de a se controla la medic – usile sint deschise, aceasta optiune fiind la mintea cocosului.

"...la mintea cocosului."Mai sa fie !
ciuhap

Data inscrierii: 29/Noi/2009

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 6:28 pm Raspunde cu citat (quote)Sus

Limeric a scris:

P.S ani multi de la 4.03.’77....si atunci am supravietuit, pai nu?

chiar daca "doar pe pelicula", a supravietuit ...
http://www.youtube.com/watch?v=UIy-2BbvoPY
si inca ne mai distreaza ...

SA-I FIE TARINA USOARA!

ciuhap
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:      
Creaza un subiect nouRaspunde la subiect

Mergi direct la:   

Subiectul urmator
Subiectul anterior
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum